Jednoduchý a na přípravu nenáročný nízkosacharidový recept. Lze podávat jen takto nebo doplnit třeba salátem či květákovou rýží/kaší apod. Dobře to chutná i studené další den. Používám menší papriky, takže jsem schopná sníst i dvě na jedno jídlo :-)
- 50m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
600 g |
600 g |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
10 ml |
10 ml |
5 g |
5 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
rajčata sterilovaná, krájená, drcená 0,3 kusu |
0,3 kusu |
Postup přípravy
-
Rozehřejeme si troubu na cca 200 stupňů. Mleté maso dáme do mísy, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, ochutíme solí, pepřem, chilli (pokud máme rádi pálivé, jinak vynecháme), přidáme bylinky dle chuti (já zrovna měla doma tymián) a 2 lžíce krájených rajčat z konzervy. Dobře promícháme. Paprikám uřízneme vrchní část, odstraníme semínka a spodek naplníme masem. Navrch můžeme ještě dát lžíci krájených konzervovaných rajčat (pokud chceme můžeme posypat i nějakým sýrem) a přiklopíme. Papriky jsem pak zakápla olejem a dala péct na cca 40 minut.
Makronutrienty
13%
47%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 548 kJ | 3 310 kJ |
Kalorická hodnota | 131 kcal | 791 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,82 g
0,636 g |
17 g
3,84 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,282 SVJ | 1,7 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,06 g
4,51 g |
54,7 g
27,2 g |
Bílkoviny | 10,4 g | 62,8 g |
Sůl | 0,186 g | 1,12 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů