- 1h
- 8 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Karbanátky | |
---|---|
kuřecí Šumavské maso mleté 1 000 g |
1 000 g |
4 kusy |
4 kusy |
4 kusy |
4 kusy |
Na obalení | |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Uvaříme vejce natvrdo, okurky rozkrojíme na poloviny.
-
Šumavské kuřecí maso je mleté a ochucené, není třeba ho nijak dochucovat ani upravovat. Mokrým a rukama (aby se maso nelepilo) rozdělíme maso na 8 porcí. Do masa pak opět mokrýma rukama zabalíme na porci ½ vajíčka a ½ okurky.
-
Kukuřičné lupínky vložíme do igelitového sáčku a válečkem rozdrtíme. Maso obalíme v rozdrcených lupíncích.
-
Na rošt z trouby rozprostřeme pečící papír, a na něj položíme karbanátky.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 ºC cca 15 - 20 minut, až karbanátky zezlátnou. Servírujeme s bramborem nebo bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.
Makronutrienty
22%
56%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 624 kJ | 1 216 kJ |
Kalorická hodnota | 149 kcal | 291 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,48 g
1,14 g |
12,6 g
2,23 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,648 SVJ | 1,26 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,36 g
1,59 g |
12,4 g
3,11 g |
Bílkoviny | 16,1 g | 31,3 g |
Sůl | 0,425 g | 0,829 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů