Nejoblíbenější nízkosacharidový (low carb) recept od Patricie Kesynka - děkujeme!
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
sweet dumplings jsou nejlepší, ale s cuketou je to odlehčenější 2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
500 g |
500 g |
1 lžička |
1 lžička |
2 špetky |
2 špetky |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
4 stroužky |
4 stroužky |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 hrst |
1 hrst |
navrch 1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Uříznout vršek cuket a vydlabat. Zpěnit jednu velkou cibuli, přidat 500 g hovězího mletého masa a sůl a pepř. Až je maso osmahnuté, přidat pokrájené vydlabané vnitřky cuket (nedavala jsem vše) a dvě velká rajčata.
-
Povařit a přidat rajčata v konzervě, česnek a koření dle chuti. Já dala Luciferovo potěšení (koření od tetiny), bazalku, oregano, tymián a bobkový list. Odvařit co nejvíc vody a přidat hrst strouhaného sýra emental.
-
Naplnit cukety, nahoru trochu strouhaného sýra a dát na pekáč a trošku podlít vodou. Péct do změknutí cukety (kontroluji nožem).
-
Ten stejný recept dělám na podzim s dýněmi, nejlepší je to se sweet dumplings, mají chuť jako pečené kaštany, ale s cuketou je to dietnější a méně sacharidů..
Makronutrienty
18%
47%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 398 kJ | 3 237 kJ |
Kalorická hodnota | 95 kcal | 774 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,14 g
1,03 g |
25,6 g
8,36 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,314 SVJ | 2,56 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,05 g
3,19 g |
49,3 g
26 g |
Bílkoviny | 8,07 g | 65,7 g |
Sůl | 0,497 g | 4,05 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů