PLNĚNÉ KOKOSKY

Danula

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

PLNĚNÉ KOKOSKY

Už jako malá jsem v cukrárně mlsně obhlížela tyhle fešandy. Maminka moc peněz neměla, ale občas se snažila nám dopřát, a tak kokoska byla moje jasná volba.

Pak nastal detailní rozbor... okousala jsem spodní kolečko, pak olízala krém a marmeládu a nakonec jsem si slastně vychutnala tu superměkounkou kokosovou hromádku... :D

A letos jsem si je vlastnoručně vykouzlila na vánoční stůl.

Postup přípravy

  1. Bílky s cukrem šleháme nad párou do tuhého sněhu (šlehám, dokud se netvoří pověstné "špičky") a pak opatrně vmícháme kokos. Pomocí dvou lžiček tvoříme na plech s pečícím papírem hromádky (lžičky máčím ve vodě, aby se nelepily). Pečeme nebo spíše sušíme v troubě cca 40-50 minut na 100 stupňů.

  2. Vypracujeme hladké nelepivé těsto a uložíme ho v igelitu alespoň na hodinku do lednice. Poté vyválíme, vykrájíme požadované tvary a pečeme dorůžova cca 8-10 minut na 160 stupňů. Doba i teplota jsou pouze orientační, řiďte se především zkušenostmi se svou troubou.

  3. Změklé máslo šleháme do pěny a postupně přišleháváme Salko.

    Cukrářským zdobícím sáčkem s rovnou špičkou nastříkám po obvodu podkladových koleček krém, poté do vzniklých dírek dám pomocí kávové lžičky trochu pikantní marmelády (nejlepší je rybízová), přiklopím kokoskou a lehounce přitlačím.

  4. Nechám do druhého dne v chladu zatuhnout a pak máčím spodek v čokopolevě z kvalitní čokolády na vaření a plátku stoprocentního tuku a nechám na pečícím papíře opět zatuhnout.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte