Chutná jako klasika, vypadá jako klasika - je to lowcarb sytý oběd.
Opět báječný recept od Jozefa Kabáta, děkujeme :)
- 30m
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
25 g |
25 g |
3 kusy |
3 kusy |
200 g |
200 g |
1 špetka |
1 špetka |
Zelí | |
3 kusy |
3 kusy |
3 kusy |
3 kusy |
450 g |
450 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Ještě | |
200 g |
200 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Maso jsem nakrájel na kostičky a vypekl na pánvi.
Smíchal jsem suché potraviny na těsto a vedle vyšlehal vejce a sýr. Dohromady vypracoval těsto a nechal odpočívat. Po cca 15 minutách jsem v mokrých rukách vytvaroval koule, pak na dlani placku, kterou jsem plnil masem a zabalil. Dal jsem vařit osolenou vodu a poté vložil knedlíky. Vařil jsem 10 minut.
-
Zelí: cibuli jsem nakrájel na měsíčky a osmahl na sádle, přidal nastrouhanou kedlubnu, dusil pod poklicí do měkka a nakonec přidal kysané zelí a chvilku společně dusil. Dochutil solí a sladidlem. Podle potřeby při dušení přidával vodu.
-
Na ozdobu, ale i chuť jsem ještě osmažil červenou cibulku.
Ozdobil petrželkou.
Makronutrienty
27%
36%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 530 kJ | 1 150 kJ |
Kalorická hodnota | 127 kcal | 275 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,87 g
3,19 g |
12,7 g
6,91 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,587 SVJ | 1,27 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,14 g
2,24 g |
17,6 g
4,87 g |
Bílkoviny | 7,74 g | 16,8 g |
Sůl | 0,892 g | 1,94 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů