Plněné knedlíky uzeným se zelím - LC

Plněné knedlíky uzeným se zelím - LC

Chutná jako klasika, vypadá jako klasika - je to lowcarb sytý oběd.

Opět báječný recept od Jozefa Kabáta, děkujeme :)

Postup přípravy

  1. Maso jsem nakrájel na kostičky a vypekl na pánvi.

    Smíchal jsem suché potraviny na těsto a vedle vyšlehal vejce a sýr. Dohromady vypracoval těsto a nechal odpočívat. Po cca 15 minutách jsem v mokrých rukách vytvaroval koule, pak na dlani placku, kterou jsem plnil masem a zabalil. Dal jsem vařit osolenou vodu a poté vložil knedlíky. Vařil jsem 10 minut.

  2. Zelí: cibuli jsem nakrájel na měsíčky a osmahl na sádle, přidal nastrouhanou kedlubnu, dusil pod poklicí do měkka a nakonec přidal kysané zelí a chvilku společně dusil. Dochutil solí a sladidlem. Podle potřeby při dušení přidával vodu.

  3. Na ozdobu, ale i chuť jsem ještě osmažil červenou cibulku.

    Ozdobil petrželkou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte