Plnené hokkaido loďky šalátom z červenej kapusty, cvikle a bryndze
Účastní se soutěže: Spolu u stolu
Jednoduché a vizuálne efektné jedlo alebo ako naplniť zeleninu keď sa chcete vyhnúť obilninám alebo strukovinám a vegetariáni mäsu :)
- 1h
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Náplň | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
200 g |
200 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 hrst |
1 hrst |
2 hrsti |
2 hrsti |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
2 lžíce |
2 lžíce |
Na posypání | |
1 hrst |
1 hrst |
50 g |
50 g |
Ještě | |
3 kusy |
3 kusy |
Salát | |
2 hrsti |
2 hrsti |
2 hrsti |
2 hrsti |
Zálivka | |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Tekvičky si prekrojíme na dve polky a vydlabeme.
Spravíme si plnku: uvarenú cviklu a kapustu nastrúhame alebo nasekáme nadrobno v sekáčiku.
Jarnú cibuľku si nakrájame na tenké kolieska.
Vlašské orechy nakrájame nadrobno a chvíľku ich nasucho opražíme na panvici.
Prisypeme ich k zelenine a rovnako k nej pridáme ostatné uvedené ingrediencie okrem oleja.
-
Hokkaido pokvapkáme olejom a naplníme.
Po naplnení ju ešte "poprášime" čiernym mletým korením.
S plnkou, ktorá vám môže ostať nazvyš si naplňte iný druh zeleniny, napríklad cuketku.
Zeleninu pečieme na 200 stupňov asi 45 minút.
10 minút pred koncom pečenia ich posypeme strúhaným syrom.
-
Všetky ingrediencie na zálievku až na zrniečka dáme najlepšie do menšieho zaváracieho poháru a poriadne nimi zatrepeme. Vylejeme ju na šalát, ktorý tiež posypeme granátovým jablkom.
Makronutrienty
57%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 280 kJ | 3 510 kJ |
Kalorická hodnota | 66,8 kcal | 839 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,81 g
2,68 g |
98 g
33,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,781 SVJ | 9,8 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,39 g
1,19 g |
42,6 g
15 g |
Bílkoviny | 2,49 g | 31,2 g |
Sůl | 0,239 g | 3 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů