Plněné cuketové kapsy, batátové hranolky a pažitkovo-jalapenový dip
V čase cuket - lowcarb jídlo cuketové a výborné! Veškeré recepty naleznete i zde: https://www.instagram.com/p/CiFJB7YLBhN/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 25m
- 2 porce
- středně obtížné
- Fritéza
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Pečení
- Primal
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
cuketa | 200 g |
lučina | 150 g |
hermelín, sýr s bílou plísní na povrchu | 1 kus |
vajíčka | 1 kus |
mouka z kešu ořechů | 2 lžíce |
sezamové semínko světlé | 1 lžíce |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 2 špetky |
bílý jogurt řeckého typu | 140 g |
majonéza | 1 lžíce |
chilli jalapeňos papričky | 0,3 kusu |
pažitka nať čerstvá | 1 hrst |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Kolečka si nasolíme, necháme je vypotit a zkřehnout, poté je utřeme papírovou utěrkou. Smícháme si krémový sýr, na kostičky nakrájený hermelín, sůl a pepř. Směs natřeme na jednu půlku cukety, druhou půlkou přiklopíme a rychle obalujeme, nejdříve ve vajíčku a poté ve obalovací směsi. Pečeme na 180 stupňů 15 minut z jedné strany a poté i z druhé (já v HF Klarstein VitAir) vedle toho jsem pekla i lehce osolené a oolejovanè hranolky.
-
Vše si smícháme dle vlastní chutě.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů