Plněné cuketové kapsy, batátové hranolky a pažitkovo-jalapenový dip

Lenny73

V čase cuket - lowcarb jídlo cuketové a výborné! Veškeré recepty naleznete i zde: https://www.instagram.com/p/CiFJB7YLBhN/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Plněné cuketové kapsy, batátové hranolky a pažitkovo-jalapenový dip

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
cuketa 200 g
lučina 150 g
hermelín, sýr s bílou plísní na povrchu 1 kus
vajíčka 1 kus
mouka z kešu ořechů 2 lžíce
sezamové semínko světlé 1 lžíce
sůl 0,5 lžičky
pepř černý mletý 2 špetky
bílý jogurt řeckého typu 140 g
majonéza 1 lžíce
chilli jalapeňos papričky 0,3 kusu
pažitka nať čerstvá 1 hrst
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Kolečka si nasolíme, necháme je vypotit a zkřehnout, poté je utřeme papírovou utěrkou. Smícháme si krémový sýr, na kostičky nakrájený hermelín, sůl a pepř. Směs natřeme na jednu půlku cukety, druhou půlkou přiklopíme a rychle obalujeme, nejdříve ve vajíčku a poté ve obalovací směsi. Pečeme na 180 stupňů 15 minut z jedné strany a poté i z druhé (já v HF Klarstein VitAir) vedle toho jsem pekla i lehce osolené a oolejovanè hranolky.

  2. Vše si smícháme dle vlastní chutě.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů