Českou kuchyni si nemusíte odepírat, když na to půjdete chytře! Knedlíky z celozrnné mouky naplňte Šmakounem nebo pro masožravce Párky Šmakoun a určitě si pochutná celá rodina!
- 30m
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Náplň | |
---|---|
bílkový sýr (šmakoun, schmaky) uzený 300 g |
300 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 hrst |
1 hrst |
1 špetka |
1 špetka |
Těsto | |
1 kg |
1 kg |
hladká mouka pšeničná celozrnná 150 g |
150 g |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Nejprve si připravte náplň. Nakrájejte cibuli a Šmakouna a zprudka opečte na pánvi na olivovém oleji. Nakonec přidejte nasekanou petržel a ochuťte.
-
Brambory oloupejte a nastrouhejte nahrubo nebo najemno podle toho, co preferujete. Přidejte zbývající ingredience a rychle propracujte těsto, aby neřídlo. Rozdělte ho na 12 dílů a vlhkýma rukama vytvarujte placky, naplňte směsí, pevně uzavřete a dotvarujte knedlíky. Vařte v páře přibližně 20 minut. Podávejte s dušeným zelím nebo kapustou.
-
Tip: Jako náplň můžete použít také Párky Šmakoun.
Makronutrienty
79%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 508 kJ | 731 kJ |
Kalorická hodnota | 122 kcal | 175 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
23,4 g
0,398 g |
33,7 g
0,572 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,34 SVJ | 3,37 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,946 g
0,175 g |
1,36 g
0,251 g |
Bílkoviny | 5,42 g | 7,78 g |
Sůl | 1,22 g | 1,76 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů