Oblíbené jídlo v lowcarb verzi, zdravé a velmi dobré. Klíčky fazolí nám dodají vitamíny a minerály.
Děkujeme Aleně Vaňousové za recept :)
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Sekaná | |
---|---|
600 g |
600 g |
3 kusy |
3 kusy |
osmažit na sádle 1 kus |
1 kus |
3 kusy |
3 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
2 špetky |
2 špetky |
1 lžíce |
1 lžíce |
Náplň | |
natvrdo 3 kusy |
3 kusy |
100 g |
100 g |
150 g |
150 g |
Příloha | |
400 g |
400 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Maso smíchám s ostatními přísadami, rozprostřu na fólii, doprostřed naskládám za sebou vejce uvařená natvrdo, po obou stranách párky a pomocí fólie zabalím šišku sekané.
-
Na dno pekáčku rozložím plátky slaniny, na ně položím sekanou, podliji trochou vody a peču cca 45 minut na 180 stupňů.
-
Dva velké batáty nakrájím na hranolky, osolím, okořením bylinkami, chilli a sušeným česnekem a peču v troubě zároveň se sekanou.
Makronutrienty
20%
35%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 768 kJ | 3 247 kJ |
Kalorická hodnota | 184 kcal | 776 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,74 g
1,33 g |
24,3 g
5,63 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,574 SVJ | 2,43 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,1 g
5,3 g |
55,6 g
22,4 g |
Bílkoviny | 10,4 g | 43,9 g |
Sůl | 1,15 g | 4,84 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů