Plněná roláda z mletého masa a krémový Coleslaw - LC

Laduš

Oblíbené jídlo známe a děláme, nízkosacharidové provedení je zdravější a neméně výborné. Efektní LC oběd, se salátem navíc plný vitamínů.

Plněná roláda z mletého masa a krémový Coleslaw - LC

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
maso mleté 1 kg
cibule 1 kus
máslo čerstvé 1 lžíce
česnek stroužky 4 kusy
vajíčka 2 kusy
droždí lahůdkové sušené, tebi 1 lžíce
vláknina bramborová 30 g
směs koření na mleté maso 2 lžičky
majoránka sušená drhnutá 2 lžičky
paprika sladká mletá 1 lžička
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 0,5 lžičky
hořčice plnotučná 2 lžíce
vajíčka 5 kusů
paprika kapie 1 kus
nakládané kyselé okurky 2 kusy

Postup přípravy

  1. 5 vajíček uvaříme natvrdo. Cibuli nakrájíme hodně nadrobno a na pánvi na másle ji usmažíme dozlatova (je to tip od mého táty, je to lepší, než ji dávat syrovou). Kapii a okurky nakrájíme na proužky. Česnek prolisujeme.

  2. Ve větší míse smícháme všechny ingredience na roládu kromě hořčice. Důkladně vše prohněteme rukou. Na pracovní plochu si dáme potravinovou fólii a směs na ni rovnoměrně rozprostřeme do obdélníkového tvaru. Pomažeme hořčicí. Vejce natvrdo, kapii i okurky naskládáme do pruhu podél delší strany, ne doprostřed, ale blíže k sobě.

  3. Potom fólii uchopíme za konce a stočíme do rolády. Přendáme na plech a fólii odstraníme. Spoj rolády musí být na spodní straně, aby se nerozlezla. Podlijeme vodou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme cca hodinu. Během pečení průběžně přeléváme výpekem. Podle potřeby přidáváme vodu.

  4. KRÉMOVÝ COLESLAW Recept v tomto odkazu: https://www.jidelniplan.cz/recepty/kremovy-coleslaw-lc?filtry=kremovy%2Bcoleslaw%3Benergie-na-porci%3A3-9038

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů