Plněná roláda z mletého masa a krémový Coleslaw - LC
Oblíbené jídlo známe a děláme, nízkosacharidové provedení je zdravější a neméně výborné. Efektní LC oběd, se salátem navíc plný vitamínů.
- 1h:20m
- 6 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
maso mleté | 1 kg |
cibule | 1 kus |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
česnek stroužky | 4 kusy |
vajíčka | 2 kusy |
droždí lahůdkové sušené, tebi | 1 lžíce |
vláknina bramborová | 30 g |
směs koření na mleté maso | 2 lžičky |
majoránka sušená drhnutá | 2 lžičky |
paprika sladká mletá | 1 lžička |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 0,5 lžičky |
hořčice plnotučná | 2 lžíce |
vajíčka | 5 kusů |
paprika kapie | 1 kus |
nakládané kyselé okurky | 2 kusy |
Postup přípravy
-
5 vajíček uvaříme natvrdo. Cibuli nakrájíme hodně nadrobno a na pánvi na másle ji usmažíme dozlatova (je to tip od mého táty, je to lepší, než ji dávat syrovou). Kapii a okurky nakrájíme na proužky. Česnek prolisujeme.
-
Ve větší míse smícháme všechny ingredience na roládu kromě hořčice. Důkladně vše prohněteme rukou. Na pracovní plochu si dáme potravinovou fólii a směs na ni rovnoměrně rozprostřeme do obdélníkového tvaru. Pomažeme hořčicí. Vejce natvrdo, kapii i okurky naskládáme do pruhu podél delší strany, ne doprostřed, ale blíže k sobě.
-
Potom fólii uchopíme za konce a stočíme do rolády. Přendáme na plech a fólii odstraníme. Spoj rolády musí být na spodní straně, aby se nerozlezla. Podlijeme vodou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme cca hodinu. Během pečení průběžně přeléváme výpekem. Podle potřeby přidáváme vodu.
-
KRÉMOVÝ COLESLAW Recept v tomto odkazu: https://www.jidelniplan.cz/recepty/kremovy-coleslaw-lc?filtry=kremovy%2Bcoleslaw%3Benergie-na-porci%3A3-9038
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů