Plněná roláda + grusetky nízkosacharidově a trošku jinak ...
Od Kačky Kolníkové, děkujeme :)
- 40m
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
35 g |
35 g |
20 g |
20 g |
10 g |
10 g |
150 g |
150 g |
1 špetka |
1 špetka |
Náplň | |
120 g |
120 g |
kořenicí pasta, křen strouhaný 5 g |
5 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 hrst |
1 hrst |
30 g |
30 g |
30 g |
30 g |
1 kus |
1 kus |
10 kusů |
10 kusů |
20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
Všechno jsem naházela do vysoké nádoby a tyčákem rozmixovala do hladka, nechala jsem 10 minut odstát.
-
Směs jsem rozetřela(tenčí placku) na plech s pečícím papírem a pekla jsem na 160 stupňů 15 minut. Pohlídat si pečení placka nesmí být lepivá, ani spálená. Po upečení sejmout i s papírem z plechu obrátit a sloupnout papír.
-
A protože jsem doma na LC jen já, tak jsem si půlku placky odřízla srolovala a nakrájela si grusetky. Ze zbylé placky jsem si udělala roládu, kterou jsem si naplnila.
-
120 g lučiny+1 lžičku křenu,sůl,na kolečka nať z jarní cibulky-vymíchat
????60 g sýr gouda(2 větší plátky)
????30 g šunky s pepřem (2 plátky)
????Kousek červené papriky nakrájené na kostičky a asi 10 ks černých oliv
-
Placku obložit zarolovat dát do fólie a do lednice uležet.
Po 3 hodinách jsem roládu potřela zbytkem náplně a zasypala drcenými vlašáky (asi 20 g).
-
Je to bomba chuť těsta s křenovou náplní a oříšky k tomu - tak to nemá chybu :)
Makronutrienty
13%
40%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 676 kJ | 915 kJ |
Kalorická hodnota | 162 kcal | 219 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,44 g
1,86 g |
4,65 g
2,52 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,344 SVJ | 0,465 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,9 g
3,61 g |
16,2 g
4,89 g |
Bílkoviny | 10,1 g | 13,7 g |
Sůl | 1,02 g | 1,39 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů