PLNĚNÁ PAPRIKA S RAJSKOU OMÁČKOU

Danula

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

PLNĚNÁ PAPRIKA S RAJSKOU OMÁČKOU

Kdybych nechala výběr na Kubovi, stoprocentně by chtěl zase "kolínka". Takže jsem mu nic neřekla a uvařila rýži.

Než jsem se otočila, měl talíř "vyblýskaný" a žadonil o přídavek. Konečně přišel na to, že s rýží je to taky velká mňamka.

Postup přípravy

  1. Papriky je třeba omýt, odkrojit vrchní část a zevnitř vybrat semeník. Poté dovnitř natlačíme masovou směs, přiklopíme vrchní seříznutou částí a zajistíme párátkem.

  2. Naplněné papriky naskládáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme sáček koření na rajskou omáčku nebo vložíme svou vlastní směs (kousek celé skořice, příp. hřebíček, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček celého pepře) a vaříme lehkým varem asi 20 minut. Papriky by měly zůstat pevné. Pak je z vývaru vyndáme a uložíme stranou do tepla. Vývar nevyléváme, použijeme na omáčku.

  3. Na másle necháme zpěnit cibuli, vsypeme mouku a umícháme světlou zápražku. Rozředíme vývarem, přidáme rajský protlak a vaříme mírným varem asi 40 minut. Poté přecedíme přes sítko (já to nedělám, kousky cibule mi v omáčce vůbec nevadí), dochutíme cukrem, solí a mletým pepřem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte