PLNĚNÁ PAPRIKA S KONJAKOVOU RÝŽÍ
Oblíbené jídlo, v lowcarb provedení od Věry Husákové, děkujeme:)
- 1h
- 6 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Orestování
- Paleo
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
- Whole30
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
maso mleté | 500 g |
cibule | 1 kus |
vajíčka | 1 kus |
sůl | 1 lžička |
sůl | 2 špetky |
kořenicí směs adžika | 1 lžíce |
paprika bílá | 6 kusů |
sádlo | 1 lžíce |
cibule | 1 kus |
skořice celá | 1 kus |
nové koření | 5 kuliček |
pepř černý celý | 5 kuliček |
tymián | 1 lžička |
rajčata sterilovaná | 400 g |
Postup přípravy
-
Maso s jemně nakrájenou cibulí, vejcem a kořením vymíchám a naplním do očištěných paprik, které naskládám do misky.Trochu podliji vodou a peču na 180°C 30 minut.
-
Na sádle nechám zesklovatět cibuli, přidám celou skořici, nové koření, celý pepř, tymián a nechám rozvonět, přidám pasírovaná rajčata, zaliji vodou nebo vývarem a povařím. Pak vyndám koření, omáčku rozmixuji a naliji na papriky, peču dalších zhruba 30 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů