Oblíbené jídlo, v lowcarb provedení od Věry Husákové, děkujeme:)
- 1h
- 6 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Papriky | |
---|---|
500 g |
500 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
2 špetky |
2 špetky |
1 lžíce |
1 lžíce |
6 kusů |
6 kusů |
Omáčka | |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
5 kuliček |
5 kuliček |
5 kuliček |
5 kuliček |
1 lžička |
1 lžička |
400 g |
400 g |
Postup přípravy
-
Maso s jemně nakrájenou cibulí, vejcem a kořením vymíchám a naplním do očištěných paprik, které naskládám do misky.Trochu podliji vodou a peču na 180°C 30 minut.
-
Na sádle nechám zesklovatět cibuli, přidám celou skořici, nové koření, celý pepř, tymián a nechám rozvonět, přidám pasírovaná rajčata, zaliji vodou nebo vývarem a povařím. Pak vyndám koření, omáčku rozmixuji a naliji na papriky, peču dalších zhruba 30 minut.
Makronutrienty
23%
35%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 437 kJ | 1 275 kJ |
Kalorická hodnota | 105 kcal | 305 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,03 g
0,554 g |
11,7 g
1,62 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,403 SVJ | 1,17 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,11 g
2,61 g |
20,7 g
7,6 g |
Bílkoviny | 6,02 g | 17,6 g |
Sůl | 0,648 g | 1,89 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů