PLNĚNÁ OMELETA - LC

Není nikdo, kdo by ji neznal a přesto stojí za zmínku. Je to variabilní nízkosacharidové jídlo, které si může člověk naplnit čím chce, takže může být pokaždé jiné. Já ho zařazuji k večeři poměrně často, hlavně, když už se mi nevejdou sacharidy - perfektně si doplním bílkoviny a pochutnám si:). Recept od Terezy Kubešové, děkujeme:) https://www.instagram.com/b_to_my_b/

PLNĚNÁ OMELETA - LC

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
vajíčka 2 kusy
máslo přepuštěné, ghí 1 lžička
šunka kuřecí 50 g
sýr eidam 30% 50 g
rajčata cherry 6 kusů
cibulka jarní, sečka 2 kusy
okurka 0,25 kusu
zakysaná smetana 20 g
rajský protlak 1 lžička
česnek stroužky 2 kusy
sůl 1 špetka

Postup přípravy

  1. Na pánvi rozpustím tuk a naleju na ni osolená a rozmíchaná vajíčka. Ráda do vajec přidávám bazalku, nebo jiné bylinky. Omeletu neupražím až úplně do smrti, zeshora ji nechávám vlahou a vyndavám.

  2. Hned na ni nasypu nakrájený sýr a šunku, rajčátka, okurku a cibulku. Udělám si lehký dip ze zakysanky, protlaku a prolisovaného česneku, který dle chuti přisolím a po troškách přihodím na plňku. Hotovo, luxus.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů