Není nikdo, kdo by ji neznal a přesto stojí za zmínku. Je to variabilní nízkosacharidové jídlo, které si může člověk naplnit čím chce, takže může být pokaždé jiné. Já ho zařazuji k večeři poměrně často, hlavně, když už se mi nevejdou sacharidy - perfektně si doplním bílkoviny a pochutnám si:).
Recept od Terezy Kubešové, děkujeme:)
https://www.instagram.com/b_to_my_b/
- 10m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Omeleta | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
6 kusů |
6 kusů |
2 kusy |
2 kusy |
0,25 kusu |
0,25 kusu |
Dip | |
20 g |
20 g |
1 lžička |
1 lžička |
2 kusy |
2 kusy |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Na pánvi rozpustím tuk a naleju na ni osolená a rozmíchaná vajíčka. Ráda do vajec přidávám bazalku, nebo jiné bylinky. Omeletu neupražím až úplně do smrti, zeshora ji nechávám vlahou a vyndavám.
-
Hned na ni nasypu nakrájený sýr a šunku, rajčátka, okurku a cibulku. Udělám si lehký dip ze zakysanky, protlaku a prolisovaného česneku, který dle chuti přisolím a po troškách přihodím na plňku. Hotovo, luxus.
Makronutrienty
20%
45%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 457 kJ | 2 266 kJ |
Kalorická hodnota | 109 kcal | 542 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,75 g
0,987 g |
18,6 g
4,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,375 SVJ | 1,86 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,8 g
3,74 g |
33,7 g
18,5 g |
Bílkoviny | 8,68 g | 43,1 g |
Sůl | 0,679 g | 3,37 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů