Plněná krůtí roláda

Oli

Výborný recept z krůtího masa, vhodný i na slavnostní menu, zdravá a nízkosacharidová krůtí roláda. (ještě lepší by bylo to maso přes noc nechat odležet v bílém jogurtu nebo kysané smetaně, pak opláchnout a rozřezat na plát)

Plněná krůtí roláda

Suroviny pro 8 osob

Čeho Kolik
krůtí prsa 1 000 g
česnek stroužky 3 kusy
sůl 1 lžíce
pepř černý mletý 2 špetky
slanina anglická 150 g
hořčice plnotučná 1 lžíce
sýr tvrdý 45%, plátky 100 g
paprika sladká mletá uzená 2 lžíce
špenát, čerstvé listy 2 hrsti

Postup přípravy

  1. - smotat, svázat, osolit zvenčí, další hořčicí lehce potřít vrch a ten pokrýt zbývající slaninou (aby se maso nepálilo a nevysušilo), trochu podlít, obložit v pekáči pár stroužkama česneku, 1 rozpůlenou cibulí a péct 45-60 minut na 180°C,

  2. -občas přelít výpekem, podávat s kaší a oblíbeným salátem

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů