Plněná krůtí roláda
Výborný recept z krůtího masa, vhodný i na slavnostní menu, zdravá a nízkosacharidová krůtí roláda. (ještě lepší by bylo to maso přes noc nechat odležet v bílém jogurtu nebo kysané smetaně, pak opláchnout a rozřezat na plát)
- 1h
- 8 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
krůtí prsa | 1 000 g |
česnek stroužky | 3 kusy |
sůl | 1 lžíce |
pepř černý mletý | 2 špetky |
slanina anglická | 150 g |
hořčice plnotučná | 1 lžíce |
sýr tvrdý 45%, plátky | 100 g |
paprika sladká mletá uzená | 2 lžíce |
špenát, čerstvé listy | 2 hrsti |
Postup přípravy
-
- smotat, svázat, osolit zvenčí, další hořčicí lehce potřít vrch a ten pokrýt zbývající slaninou (aby se maso nepálilo a nevysušilo), trochu podlít, obložit v pekáči pár stroužkama česneku, 1 rozpůlenou cibulí a péct 45-60 minut na 180°C,
-
-občas přelít výpekem, podávat s kaší a oblíbeným salátem
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů