Výborný recept z krůtího masa, vhodný i na slavnostní menu, zdravá a nízkosacharidová krůtí roláda.
(ještě lepší by bylo to maso přes noc nechat odležet v bílém jogurtu nebo kysané smetaně, pak opláchnout a rozřezat na plát)
- 1h
- 8 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Roláda | |
---|---|
1 000 g |
1 000 g |
3 kusy |
3 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 špetky |
2 špetky |
150 g |
150 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
100 g |
100 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 hrsti |
2 hrsti |
Postup přípravy
-
- smotat, svázat, osolit zvenčí, další hořčicí lehce potřít vrch a ten pokrýt zbývající slaninou (aby se maso nepálilo a nevysušilo), trochu podlít, obložit v pekáči pár stroužkama česneku, 1 rozpůlenou cibulí a péct 45-60 minut na 180°C,
-
-občas přelít výpekem, podávat s kaší a oblíbeným salátem
Makronutrienty
4%
68%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 656 kJ | 1 106 kJ |
Kalorická hodnota | 157 kcal | 264 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,25 g
0,416 g |
2,11 g
0,701 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,125 SVJ | 0,211 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,08 g
3,84 g |
13,6 g
6,47 g |
Bílkoviny | 20,1 g | 33,9 g |
Sůl | 1,85 g | 3,12 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů