Plněná červená řepa - LC

Celá já

Rychlý, vynikající nízkosacharidový (low carb) oběd či večeře. Červená řepa je zázračná potravina, zkuste tuto pečenou plněnou verzi!

Plněná červená řepa - LC

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
červená řepa, předvařená 500 g
tvaroh měkký tučný 1 kus
vajíčka 1 kus
mrkev 0,5 kusu
sůl 1 špetka
kořenicí směs provensálské bylinky 0,5 lžičky
olivový olej 1 lžička
sýr parmazánového typu 50 g
kedlubna 1 kus
mrkev 0,5 kusu
cibulka jarní, sečka 1 kus
citronová šťáva, čerstvá 1 lžička
olivový olej ochucený chilli 1 lžička
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Koupila jsem už vařenou. Rozkrojila jsem řepy na půlky a vydlabala jsem vnitřky (balení 500g), naplnila směsí z tvarohu - tvaroh v kostce, 1 vejce, půl strouhané mrkve, sůl, provensálské bylinky. Dala jsem je do zapékací misky vymazané máslem a trošku je zakápla citronovým olivovým olejem.

  2. Peče se tak dlouho, než začne tvaroh růžovět. Pak jsem na každou řepu ještě přidala sýr Grana Padano a minutku zapekla.

  3. Z vnitřků řepy salát - velká kedlubna, zbytek mrkve - vše nastrouhat, jarní cibulka, citronová šťáva, citronový oliv.olej, sůl, pepř.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů