Plněná ačokču čerstvým kozím sýrem zbobená hráškem a koriandrem
Účastní se soutěže: Vypečené dobroty
Neděste se cizího názvu ačokča byla i pro mě ještě nedávno velkou neznámou ale letos se do jejího pěstování pustila maminka a já se pustila do její přípravy. Ačokča chutná jako mladý hrášek a malinké plody jsou určeny k přímé konzumaci, kdežto ty větší jsou vhodné na zavařování ,do polévek,leča apod. Já chtěla zachovat čerstvou svěží chut a tak jsem se rozhodla pro tuto úpravu.
- 10m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Náplň | |
---|---|
100 g |
100 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Ještě | |
200 g |
200 g |
20 g |
20 g |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Kozí sýr utřeme v misce se solí,pepřem a limetkovou štávou,směs přendáme do zdobícího pytlíku a nastříkáme na rozpůlené ačokču.Ozdobíme hráškem,koriandrem a podáváme:-)
Makronutrienty
68%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 396 kJ | 544 kJ |
Kalorická hodnota | 94,8 kcal | 130 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
27,3 g
0,388 g |
37,4 g
0,531 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,73 SVJ | 3,74 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,34 g
4,32 g |
8,7 g
5,93 g |
Bílkoviny | 6,32 g | 8,66 g |
Sůl | 0,683 g | 0,937 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů