Placičky z červené řepy - LC

Leny jede low carb

Červená řepa se dá využít v lowcarb kuchyni mnoha způsoby. Od pomazánek a salátů až po dorty nebo přílohy či jako pečivo. Přestože ji tepelně upravíme i tak v ní zůstane zachováno velké množství důležitých vitaminů, minerálů, antioxidantů a stopových prvků.

Placičky z červené řepy - LC

Suroviny pro 20 osob

Čeho Kolik
červená řepa, předvařená 250 g
vajíčka 1 kus
sýr parmazánového typu, strouhaný 100 g
slunečnicová semínka 30 g
sezamové semínko světlé 20 g
mouka lněná 50 g
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Červenou řepu rozsekáme v sekáčku a postupně přidáme ostatní suroviny. Na plechu s pečícím papírem tvarujeme placičky. Pomohla jsem si kulatou formičkou, tím jsem docílila, že jsou placičky stejné velikosti.

  2. Připravené placičky můžeme posypat parmazánem. Pečeme na 180 °C cca 10 minut, placičky otočíme a ještě 5 minut dopečeme.

  3. Líbil se mi kontrast červené barvy a bílých sezamových a slunečnicových semínek.
Placičky můžeme jíst samotné. Já jsem si je vylepšila pomazánkou z Lučiny.

    Líbil se mi kontrast červené barvy a bílých sezamových a slunečnicových semínek. Placičky můžeme jíst samotné. Já jsem si je vylepšila pomazánkou z Lučiny.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů