Placičky z červené řepy - LC
Červená řepa se dá využít v lowcarb kuchyni mnoha způsoby. Od pomazánek a salátů až po dorty nebo přílohy či jako pečivo. Přestože ji tepelně upravíme i tak v ní zůstane zachováno velké množství důležitých vitaminů, minerálů, antioxidantů a stopových prvků.
- 20m
- 20 porcí
- jednoduché
- Historické
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Pečení
- Primal
- Přílohy
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
červená řepa, předvařená | 250 g |
vajíčka | 1 kus |
sýr parmazánového typu, strouhaný | 100 g |
slunečnicová semínka | 30 g |
sezamové semínko světlé | 20 g |
mouka lněná | 50 g |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Červenou řepu rozsekáme v sekáčku a postupně přidáme ostatní suroviny. Na plechu s pečícím papírem tvarujeme placičky. Pomohla jsem si kulatou formičkou, tím jsem docílila, že jsou placičky stejné velikosti.
-
Připravené placičky můžeme posypat parmazánem. Pečeme na 180 °C cca 10 minut, placičky otočíme a ještě 5 minut dopečeme.
-
Líbil se mi kontrast červené barvy a bílých sezamových a slunečnicových semínek. Placičky můžeme jíst samotné. Já jsem si je vylepšila pomazánkou z Lučiny.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů