Placičky z červené řepy - LC

Leny jede low carb

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

Placičky z červené řepy - LC

Červená řepa se dá využít v lowcarb kuchyni mnoha způsoby. Od pomazánek a salátů až po dorty nebo přílohy či jako pečivo. Přestože ji tepelně upravíme i tak v ní zůstane zachováno velké množství důležitých vitaminů, minerálů, antioxidantů a stopových prvků.

Postup přípravy

  1. Červenou řepu rozsekáme v sekáčku a postupně přidáme ostatní suroviny.

    Na plechu s pečícím papírem tvarujeme placičky. Pomohla jsem si kulatou formičkou, tím jsem docílila, že jsou placičky stejné velikosti.

  2. Připravené placičky můžeme posypat parmazánem. Pečeme na 180 °C cca 10 minut, placičky otočíme a ještě 5 minut dopečeme.

  3. Líbil se mi kontrast červené barvy a bílých sezamových a slunečnicových semínek.

    Placičky můžeme jíst samotné. Já jsem si je vylepšila pomazánkou z Lučiny.

    Líbil se mi kontrast červené barvy a bílých sezamových a slunečnicových semínek.
Placičky můžeme jíst samotné. Já jsem si je vylepšila pomazánkou z Lučiny.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte