PLACIČKY S UZENÝM A KYSANÝM ZELÍM
Moc dobrý lowcarb oběd, plný zeleniny. Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Přílohy
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
celer | 0,5 kusu |
mrkev | 1 kus |
vajíčka | 1 kus |
sýr eidam 45%, strouhaný | 1 hrst |
droždí lahůdkové sušené, tebi | 1 lžíce |
guma xantanová | 0,5 lžičky |
česnek stroužky | 2 kusy |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
majoránka sušená drhnutá | 2 špetky |
sádlo | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Placičky: Celer a mrkev nahrubo nastrouhám, sýr najemno, přidám zbytek surovin, pořádně promíchám a nechám chvilku odležet. Pak smažím na sádle na mírném ohni, na ubrousku nechám odsát přebytečný tuk.
-
Na sádle osmažím dozlatova cibuli, přidám kysané zelí, uvařené uzené maso (já měla z krůtích krků)a krátce podusím.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů