Pizza ze zelí - LC
Tuto skvělou nízkosacharidovou (lowcarb) pizzu upekla Lucie Hamzová, děkujeme za rychlý a zdravý recept na oběd či večeři:)
- 40m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kysané bílé zelí | 500 g |
vajíčka | 4 kusy |
sýr gouda | 70 g |
rajský protlak | 4 lžíce |
brokolice | 0,3 kusu |
šunka kuřecí | 150 g |
sýr eidam 45% | 100 g |
kořenicí směs na pizzu | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Zelí vymačkáme z vody a pokrájíme na malé kousky. Smícháme s vajíčky a jemně strouhaným sýrem.
-
Předpéct cca na 185 cca 25 min a poté nazdobit dle vlastní chuti.. Já dala protlak, vařenou brokolici, domácí kuřecí šunku a sýr s chilli a bylinkami a ještě na chvíli zapéct dozlatova.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů