PIZZA z mandlové mouky - LC

Laduš

Chuťově se velmi blíží klasické, ale low carb pizza je určitě zdravější. Těsto z lupinové je pevnější, z mandlové víc lepkavé, ale obě jdou krásně vyválet. Obě placky se nemusí předpékat. Hotová pizza je z lupinové trošku pevnější, z mandlové vláčnější a s krásně křupavými okraji. Chuťově velmi podobné.

PIZZA z mandlové mouky - LC

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
vajíčka 2 kusy
mozzarella 1 kus
sůl 1 lžička
olivový olej 1 lžíce
sýr gouda 50 g
mandlová mouka 80 g
psylium 2 lžíce
guma xantanová 1 lžička

Postup přípravy

  1. Do vyšší nádoby jsem natrhala mozzarellu, přidala vejce, sůl a olivový olej. Rozmixovala jsem tyčovým mixérem. Směs jsem přelila do misky a přidala ostatní ingredience. Důkladně jsem promíchala a nechala nějakou dobu odstát, aby mohlo psyllium nabobtnat.

  2. Těsto jsem rozválela mezi dvěma pečícími papíry. Pak jsem horní papír odloupla a placku se spodním papírem jsem přendala na plech. Okraje jsem zarovnala kartou, aby byly trochu vyšší. Placku jsem potřela olivovým olejem, pak rajčatovým protlakem a posypala kořením na pizzu. Posypala jsem nahrubo nastrouhanou šunkou (věřte, že se to pak jí mnohem lépe, než když jsou tam kolečka 😉 ), nastrouhanou goudou a mozzarellou.

  3. Vložila jsem do předehřáté trouby (naplno, plyn stupeň č. 8 ) a pekla 20 minut.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů