Pizza z krůtího masa (meatza) s cibulí a paprikami

Kateřina Gallinová

Místo těsta se v této nízkosacharidové variantě pizzy používá mleté krůtí maso s vejci, samo o sobě není nijak chuťově výrazné, jako základ se proto skvěle hodí. K tomu dejte navrch něco zeleniny a zdravé jídlo máte na světě.

Pizza z krůtího masa (meatza) s cibulí a paprikami

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
krůtí prsa 500 g
vejce slepičí střední, m 2 kusy
česnek stroužky 1 stroužek
oregano, dobromysl sušená 0,5 lžičky
pepř černý mletý 0,25 lžičky
sůl 1 lžička
olivový olej panenský 2 lžíce
rajčatové pyré, passata 1 hrnek
česnek stroužky 1 kus
oregano, dobromysl sušená 0,5 lžičky
sůl 0,5 lžičky
olivový olej panenský 2 lžíce
cibule 1 kus
červená paprika 0,25 kusu
žlutá paprika 0,25 kusu
bazalka čerstvá 1 hrst
mozzarella 125 g
parmezán 50 g

Postup přípravy

  1. V malém kastrolku smíchejte rajčatovou passatu, prolisovaný česnek, oregano a sůl, uveďte rychle do varu, stáhněte výkon plotýnky na minimum a omáčku vařte přibližně 15 minut. Nakonec vmíchejte olivový olej.

  2. Krůtí prsa rozemelte ve mlýnku na maso nebo je postupně najemno nasekejte v sekacím nástavci ponorného mixéru a poté je promíchejte s vejci, solí, prolisovaným česnekem, oreganem a pepřem. Pečící plech vyložte pečícím papírem, potřete ho olivovým olejem a pomocí prstů na něj v tenké vrstvě rozprostřete masovou směs. Plech vložte do co nejrozpálenější trouby a masovou placku pečte přibližně 10 minut, až nebude syrová.

  3. Pečením ztuhlé maso potřete rajčatovou omáčkou, poklaďte cibulí, paprikami, lístky bazalky, plátky okapané mozzarelly a silnějšími hoblinami parmezánu a plech vložte zpět do trouby. Pečte dalších 10 až 15 minut, dokud se sýry neroztečou a nezačnou místy lehce hnědnout. Hotovou meatzu rozkrájejte na dílky a ihned podávejte.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů