Pizza z krůtího masa (meatza) s cibulí a paprikami
Místo těsta se v této nízkosacharidové variantě pizzy používá mleté krůtí maso s vejci, samo o sobě není nijak chuťově výrazné, jako základ se proto skvěle hodí. K tomu dejte navrch něco zeleniny a zdravé jídlo máte na světě.
- 1h
- 3 porce
- středně obtížné
- Americké
- Evropská
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Pečení
- Primal
- Silvestr
- Středomořská
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
krůtí prsa | 500 g |
vejce slepičí střední, m | 2 kusy |
česnek stroužky | 1 stroužek |
oregano, dobromysl sušená | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 0,25 lžičky |
sůl | 1 lžička |
olivový olej panenský | 2 lžíce |
rajčatové pyré, passata | 1 hrnek |
česnek stroužky | 1 kus |
oregano, dobromysl sušená | 0,5 lžičky |
sůl | 0,5 lžičky |
olivový olej panenský | 2 lžíce |
cibule | 1 kus |
červená paprika | 0,25 kusu |
žlutá paprika | 0,25 kusu |
bazalka čerstvá | 1 hrst |
mozzarella | 125 g |
parmezán | 50 g |
Postup přípravy
-
V malém kastrolku smíchejte rajčatovou passatu, prolisovaný česnek, oregano a sůl, uveďte rychle do varu, stáhněte výkon plotýnky na minimum a omáčku vařte přibližně 15 minut. Nakonec vmíchejte olivový olej.
-
Krůtí prsa rozemelte ve mlýnku na maso nebo je postupně najemno nasekejte v sekacím nástavci ponorného mixéru a poté je promíchejte s vejci, solí, prolisovaným česnekem, oreganem a pepřem. Pečící plech vyložte pečícím papírem, potřete ho olivovým olejem a pomocí prstů na něj v tenké vrstvě rozprostřete masovou směs. Plech vložte do co nejrozpálenější trouby a masovou placku pečte přibližně 10 minut, až nebude syrová.
-
Pečením ztuhlé maso potřete rajčatovou omáčkou, poklaďte cibulí, paprikami, lístky bazalky, plátky okapané mozzarelly a silnějšími hoblinami parmezánu a plech vložte zpět do trouby. Pečte dalších 10 až 15 minut, dokud se sýry neroztečou a nezačnou místy lehce hnědnout. Hotovou meatzu rozkrájejte na dílky a ihned podávejte.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů