- 2h
- 26 kusů
- náročné
Potřebné suroviny
Cesto | |
---|---|
300 g |
300 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
3 lžíce |
3 lžíce |
150 ml |
150 ml |
Plnka | |
25 g |
25 g |
40 g |
40 g |
40 g |
40 g |
100 g |
100 g |
kořenicí směs provensálské bylinky 10 g |
10 g |
80 g |
80 g |
Na potieranie | |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Najprv si pripravíme kvások z vlažného mlieka, cukru a droždia.
Kým sa nám robí kvások do misky si dáme múku, soľ, olivový olej následne pridáme kvások a rukou vypracujeme tuhé cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste 30 minút.
Ak je cesto vykysnuté rozdelíme ho na dve časti a obidve vyvaľkáme na tenšie cesto.
Na cesto ukladáme ingrediencie podľa chuti.
Zrolujeme, narežeme na plátky a poskladame na plech.
Necháme kysnúť ešte aspoň 15 minút.
Potrieme vajíčkom a dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov na cca 20 minút.
Makronutrienty
59%
24%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 998 kJ | 328 kJ |
Kalorická hodnota | 238 kcal | 78,4 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
29,9 g
2,31 g |
9,84 g
0,761 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,99 SVJ | 0,984 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,84 g
3,11 g |
2,91 g
1,02 g |
Bílkoviny | 12 g | 3,96 g |
Sůl | 1,06 g | 0,35 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů