Pizza cuketová - LC
Moc dobrá low carb pizza, místo cukety používám i jinou zeleninu (květák, brokolici, ředkev...) Děkujeme Alence Vaňousové za skvělý recept :)
- 25m
- 2 porce
- středně obtížné
- Evropská
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Orestování
- Pečení
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
cuketa | 1 kus |
mozzarella | 1 kus |
vajíčka | 4 kusy |
sezamové semínko světlé | 1 lžíce |
slanina anglická | 100 g |
kuřecí maso pečené nebo grilované | 150 g |
pórek | 1 kus |
smetana ke šlehání, šlehačka | 200 ml |
zakysaná smetana | 200 g |
sýr čedar, cheddar | 100 g |
Postup přípravy
-
Mozzarellu, vejce a mouku (měla jsem sezamovou, dejte jakoukoliv semínkovou) jsem společně rozmixovala a přimíchala jsem nastrouhanou cuketu.
-
Těsto jsem rozdělila na 2 zapékací misky velikosti talíře vyložené pečícím papírem a pekla jsem cca 15 minut na 180 stupňů.
-
Nakrájenou slaninu, maso a pórek jsem orestovala na pánvi, přidala jsem smetanu. Předpečené korpusy jsem potřela zakysanou smetanou nebo jogurtem, připravenou masovou směsí a na závěr jsem posypala strouhaným sýrem. Vrátila jsem do teplé již vypnuté trouby asi na 5 minut jen na rozpečení sýra.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů