Pizza chléb - LC

Výborné lowcarb pečivo. Je toho poměrně dost pro jednoho, obvykle část zamrazím na dny, kdy není čas vařit. Další báječný recept od Jozefa Kabáta, děkujeme :)

Pizza chléb - LC

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
mandlová mouka 160 g
mouka lněná 40 g
psylium 30 g
sůl 1 lžička
sýr gouda 150 g
sýr parmazánového typu, strouhaný 75 g
mozzarella 125 g
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 15 g
guma xantanová 1 lžička
vejce slepičí velké, l 3 kusy
olivový olej 100 ml
voda vlažná 200 ml
oregano, dobromysl sušená 2 lžíce
cibule 2 kusy
česnek stroužky 6 kusů
olivový olej 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Nejprve jsem smíchal mouky, PDP, gumu, psyllium a sůl. Nastrouhal sýry a nakrájel cibuli na slabé půlměsíčky, přidal k suché směsi a dobře promíchal. Nakonec jsem přidal vejce, olej, vodu a vytvořil lepivé těsto, překlopil na pečící papír, na klasický plech (vnitřní rozměr 31x38 cm), rozetřel po celé ploše, cca 0,5 cm vysokou vrstvu. Uhladil jsem lžicí.

  2. Posypal oreganem, opět uhladil. Nakonec jsem rozetřel česnek s olivovým olejem a potřel těsto a vmáčkl lžicí, jejím hřbetem do těsta. Pekl jsem v rozpálené troubě na 180 °C 40 minut.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů