Dietní moučník, plný jablek :)
- 1h:30m
- 20 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
600 g |
600 g |
200 g |
200 g |
250 ml |
250 ml |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Náplň | |
800 g |
800 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
4 lžíce jemně rozmixovaných 40 g |
40 g |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
na potření 1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Do robota dáme všechny suroviny na těsto najednou (Heru nakrájenou na kostičky) a hněteme až je těsto hladké a nelepí se na stěny.
Z těsta uděláme bochánek a pod nahřátým hrncem necháme odpočinout než si připravíme náplň.
-
Z nastrouhaných jablek vymáčkneme přebytečnou šťávu. Ne moc, aby náplň nebyla moc suchá, jen tak, aby nám ze štrůdlu nevytékala. Přidáme všechny přísady kromě kukuřičných lupínků a dobře promícháme.
-
Těsto rozdělíme na 4 díly a na pomoučeném vále rozválíme na obdélníky.
Uprostřed každého těsta uděláme pruh z kukuřičných lupínků a na lupínky navrstvíme jablka.
Nejdřív přes náplň přeložíme obě kratší strany a potřeme je rozmíchaným vajíčkem, pak jednu delší stranu, zase potřeme vajíčkem, a pak druhou delší stranu. Nakonec vajíčkem potřeme povrch štrůdlu.
-
Pečeme na pečícím papíře v předehřáté troubě na 180 st. do zlatova.
Makronutrienty
70%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 917 kJ | 933 kJ |
Kalorická hodnota | 219 kcal | 223 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
31,1 g
2,85 g |
31,7 g
2,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,11 SVJ | 3,17 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,74 g
2,06 g |
8,9 g
2,1 g |
Bílkoviny | 4,32 g | 4,39 g |
Sůl | 0,261 g | 0,265 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů