Pivní štrůdl

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Pivní štrůdl

Dietní moučník, plný jablek :)

Postup přípravy

  1. Do robota dáme všechny suroviny na těsto najednou (Heru nakrájenou na kostičky) a hněteme až je těsto hladké a nelepí se na stěny.

    Z těsta uděláme bochánek a pod nahřátým hrncem necháme odpočinout než si připravíme náplň.

  2. Z nastrouhaných jablek vymáčkneme přebytečnou šťávu. Ne moc, aby náplň nebyla moc suchá, jen tak, aby nám ze štrůdlu nevytékala. Přidáme všechny přísady kromě kukuřičných lupínků a dobře promícháme.

  3. Těsto rozdělíme na 4 díly a na pomoučeném vále rozválíme na obdélníky.

    Uprostřed každého těsta uděláme pruh z kukuřičných lupínků a na lupínky navrstvíme jablka.

    Nejdřív přes náplň přeložíme obě kratší strany a potřeme je rozmíchaným vajíčkem, pak jednu delší stranu, zase potřeme vajíčkem, a pak druhou delší stranu. Nakonec vajíčkem potřeme povrch štrůdlu.

  4. Pečeme na pečícím papíře v předehřáté troubě na 180 st. do zlatova.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte