PIVNÍ ROHLÍKY
Tak nejdřív kynuly jak pominutý a pak nejspíš cítily, že se blíží poslední vlna "rozvolňování" a rozhodly se, že už nebudou dodržovat předepsané rozestupy... :)))
- 2h
- 10 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřové sádlo | 40 g |
pivo světlé | 340 ml |
droždí kostka | 0,5 kusu |
polohrubá mouka | 260 g |
hladká mouka pšeničná | 340 g |
cukr moučka | 2 lžičky |
sůl | 2 lžičky |
vajíčka | 1 kus |
kmín drcený | 2 lžičky |
mák | 2 lžičky |
Postup přípravy
-
Zpracováno a vykynuto v pekárně. Hotové rozdělit na požadovaný počet dílů (já jsem těsto rozdělila na 10 dílků), udělat bochánky a nechat je pod igelitem 10 minut odpočinout.
-
Pak každý zvlášť vyválet do oválku, srolovat rohlíky a uložit na plech s pečícím papírem. Nechat pod igelitem kynout asi 45 minut, poté potřít rozšlehaným vejcem, posypat drceným kmínem a hrubozrnnou solí , mákem nebo sezamem a péct v troubě na 220 stupňů cca 15 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů