PIVNÍ ROHLÍKY

Danula

Tak nejdřív kynuly jak pominutý a pak nejspíš cítily, že se blíží poslední vlna "rozvolňování" a rozhodly se, že už nebudou dodržovat předepsané rozestupy... :)))

PIVNÍ ROHLÍKY

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
vepřové sádlo 40 g
pivo světlé 340 ml
droždí kostka 0,5 kusu
polohrubá mouka 260 g
hladká mouka pšeničná 340 g
cukr moučka 2 lžičky
sůl 2 lžičky
vajíčka 1 kus
kmín drcený 2 lžičky
mák 2 lžičky

Postup přípravy

  1. Zpracováno a vykynuto v pekárně. Hotové rozdělit na požadovaný počet dílů (já jsem těsto rozdělila na 10 dílků), udělat bochánky a nechat je pod igelitem 10 minut odpočinout.

  2. Pak každý zvlášť vyválet do oválku, srolovat rohlíky a uložit na plech s pečícím papírem. Nechat pod igelitem kynout asi 45 minut, poté potřít rozšlehaným vejcem, posypat drceným kmínem a hrubozrnnou solí , mákem nebo sezamem a péct v troubě na 220 stupňů cca 15 minut.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů