PIVNÍ ROHLÍKY

Danula

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

PIVNÍ ROHLÍKY

Kdo ho neochutnal, neví, oč přichází.

Kdo si ho vlastnoručně neupekl, netuší, jak dokáže provonět celý byt.

Mluvím o domácím pečivu povšechně, ale tyhle rohlíčky jsou naše nejoblíbenější. Voní božsky a chutnají ještě stokrát líp...

Postup přípravy

  1. Zpracováno a vykynuto v pekárně. Hotové rozdělit na požadovaný počet dílů (já jsem těsto rozdělila na 12 dílků), udělat bochánky a nechat je pod igelitem 10 minut odpočinout.

  2. Pak každý zvlášť vyválet do oválku, srolovat rohlíky a uložit na plech s pečícím papírem. Nechat pod igelitem kynout asi 45 minut, poté potřít rozšlehaným vejcem, posypat drceným kmínem a hrubozrnnou solí , mákem nebo sezamem a péct v troubě na 220 stupňů cca 15 minut.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte