Kdo ho neochutnal, neví, oč přichází.
Kdo si ho vlastnoručně neupekl, netuší, jak dokáže provonět celý byt.
Mluvím o domácím pečivu povšechně, ale tyhle rohlíčky jsou naše nejoblíbenější. Voní božsky a chutnají ještě stokrát líp...
- 2h
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
40 g |
40 g |
340 ml |
340 ml |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
260 g |
260 g |
320 g |
320 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Zpracováno a vykynuto v pekárně. Hotové rozdělit na požadovaný počet dílů (já jsem těsto rozdělila na 12 dílků), udělat bochánky a nechat je pod igelitem 10 minut odpočinout.
-
Pak každý zvlášť vyválet do oválku, srolovat rohlíky a uložit na plech s pečícím papírem. Nechat pod igelitem kynout asi 45 minut, poté potřít rozšlehaným vejcem, posypat drceným kmínem a hrubozrnnou solí , mákem nebo sezamem a péct v troubě na 220 stupňů cca 15 minut.
Makronutrienty
80%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 095 kJ | 899 kJ |
Kalorická hodnota | 262 kcal | 215 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
46,2 g
2,01 g |
37,9 g
1,65 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,62 SVJ | 3,79 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,9 g
1,93 g |
4,02 g
1,58 g |
Bílkoviny | 6,34 g | 5,2 g |
Sůl | 1,22 g | 1 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů