PISTÁCIOVÉ SNICKERS - LC

Veselé avokádo

Účastní se soutěže: Jíme dobře

PISTÁCIOVÉ SNICKERS - LC

Pistácie můžete nahradit jinými oříšky, kdo to moc neřeší, tak buráky budou super a z nich i máslo s čokoládou třeba.

Aromata můžete úplně vynechat, ale dodají tomu šmrnc. Pokud je používáte, tak třeba taková griotka je za mě nejlepší a zase pozmění chuť :) Lze si s tímhodně vyhrát.

ghíí jde nahradit máslem, ale ghíí lépe zatuhne a finální nízkosacharidový dezert bude lépe držet.

@veseleavokado

Postup přípravy

  1. Pistácie si nasekáme na větší kousky.

    Karamel: Máslo se sladidlem zahříváme v hrnci na střední teplotě, až získá oříškovou barvu. Přidáme

    smetanu a redukujeme do požadované hustoty 5 – 10 minut.

    Je-li karamel příliš tuhý, naředíme ho smetanou.

    Pokud se nám oddělí tuk od bílkoviny, znovu přivedeme k varu, přidáme smetanu a znovu redukujeme.

    Do takto připraveného karamelu zamícháme připravené pistácie a nalijeme do zvolených formiček. Dáme do mrazáku zatuhnout.

  2. 2. vrstva: Všechny suroviny smícháme a zahřejeme na nízkou teplotu v hrnci nebo ve vodní lázni.

    Nalijeme do formiček na připravenou 1. vrstvu a vrátíme do mrazničky přibližně na hodinu. Vše musí jít z formiček vyndat, pokud se lepí, ještě necháme mrazit.

  3. Čokoládu nejlépe temperujeme, aby se nepouštěla v ruce a byla krásně lesklá.

    Fotonávod jsem ještě nevytvořila, tak přikládám odkaz a na youtube najdete i videa  https://www.chocolate-school.cz/novinky/7

    Samozřejmě to lze vynechat, jen se bude pouštět a nebude ot ono.

    Poslední krok je tyčinky v čokoládě obalit (politím nebo namočením) a ozdobit dle fantazie. Doporučuji obalovat zmrzlé.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte