Pistáciové hvězdičky - LC
U nás oblíbené vánoční cukroví, v této nízkosacharidové (lowcarb) verzi dopadlo taky skvěle! Pasta:www.jidelniplan.cz/recepty/pistaciova-pasta-lc
- 3h
- 8 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mandle mleté | 50 g |
mouka z kešu ořechů | 50 g |
mouka kokosová | 20 g |
máslo čerstvé | 50 g |
erythritol, sukrin | 20 g |
vaječný žloutek | 1 kus |
kypřící prášek do pečiva | 1 lžička |
guarová guma | 1 lžička |
máslo čerstvé | 50 g |
sirup barmanský, pistácie | 50 g |
kokosový olej | 3 lžičky |
barva potravinářská zelená | 1 g |
pistácie nesolené | 10 g |
Postup přípravy
-
Vše prohněteme, pracujeme rychle, těsto bude lepit. Zabalíme a dáme odpočinout do lednice ideálně na dvě hodiny. Vyválíme mezi dvěma pečícími papíry. Vykrájíme hvezdičky. Pečeme 170°C cca 4 min.
-
Změklé máslo utřeme do pěny a postupně k němu po troškách přidáme pistáciovou pastu. Vyšleháme společně dohladka. Krémem spojíme vždy dvě hvězdičky a dáme vychladit.
-
Na polevu rozehřejeme tuk a obarvime. Štětečkem natíráme na hvězdičky a posypeme sekanými pistáciemi. Dobrou chuť
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů