Pistáciové hvězdičky - LC

Sladce nesladce

U nás oblíbené vánoční cukroví, v této nízkosacharidové (lowcarb) verzi dopadlo taky skvěle! Pasta:www.jidelniplan.cz/recepty/pistaciova-pasta-lc

Pistáciové hvězdičky - LC

Suroviny pro 8 osob

Čeho Kolik
mandle mleté 50 g
mouka z kešu ořechů 50 g
mouka kokosová 20 g
máslo čerstvé 50 g
erythritol, sukrin 20 g
vaječný žloutek 1 kus
kypřící prášek do pečiva 1 lžička
guarová guma 1 lžička
máslo čerstvé 50 g
sirup barmanský, pistácie 50 g
kokosový olej 3 lžičky
barva potravinářská zelená 1 g
pistácie nesolené 10 g

Postup přípravy

  1. Vše prohněteme, pracujeme rychle, těsto bude lepit. Zabalíme a dáme odpočinout do lednice ideálně na dvě hodiny. Vyválíme mezi dvěma pečícími papíry. Vykrájíme hvezdičky. Pečeme 170°C cca 4 min.

  2. Změklé máslo utřeme do pěny a postupně k němu po troškách přidáme pistáciovou pastu. Vyšleháme společně dohladka. Krémem spojíme vždy dvě hvězdičky a dáme vychladit.

  3. Na polevu rozehřejeme tuk a obarvime. Štětečkem natíráme na hvězdičky a posypeme sekanými pistáciemi. Dobrou chuť

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů