Pistáciové dortíčky - LC
Určitě ten nejžádanější recept na nízkosacharidové cukroví tuto zimu ... POKUD SE VÁM RECEPT LÍBÍ, TAK VÍCE TAKOVÝCH NAJDETE V NOVÉ KUCHAŘCE: https://www.sladcenesladce.cz/
- 1h
- 20 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mandle mleté | 50 g |
pistáciová mouka | 50 g |
mouka kokosová | 20 g |
máslo čerstvé | 50 g |
xylitol, cukr březový | 20 g |
žloutky | 1 kus |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 5 g |
guarová guma | 1 lžička |
máslo čerstvé | 50 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 50 g |
pistácie nesolené | 50 g |
xylitol, cukr březový | 20 g |
aroma do potravin, mandle | 0,3 lžičky |
žloutky | 1 kus |
xylitol | 20 g |
barva potravinářská zelená | 1 g |
rum (originál tuzemský) | 0,5 lžičky |
pistácie nesolené | 20 g |
Postup přípravy
-
Všechny suroviny na těsto prohněteme. Pracujeme rychle, těsto bude lepit. Zabalíme ho do fólie a necháme odpočívat v lednici ideálně 2 hodiny.
-
Troubu předehřejeme na 170 °C. Těsto vyválíme mezi dvěma pečicími papíry. Sloupneme horní papír, těsto na něj otočíme a poté sloupneme i druhý papír. Vykrajujeme kolečka a s pečicím papírem přeneseme na plech. Vložíme do trouby a pečeme 4 minuty. Necháme vychladnout.
-
Mezitím si připravíme krém: smetanu zahřejeme v kastrůlku, přidáme aroma, pistácie a sladidlo. Ponorným mixérem několikrát přijedeme, aby byla směs co nejjemnější a krátce povaříme. Dáme vychladit. Změklé máslo utřeme do pěny a přidáváme postupně vychladlý základ. Krémem spojujeme vždy dvě kolečka k sobě, poté dáme vychladit do lednice.
-
Nakonec si připravíme polevu: žloutek utřeme se sladidlem a pistáciovou pastou(můžeme nahradit zeleným potravinářským barvivem) na hustou polevu, bude to trvat asi 10 minut. Třeme vařečkou nebo v robotu s nástavcem na tření, aby se do polevy nedostaly vzduchové bublinky. Po kapkách vmícháme rum, poleva však nesmí být moc řídká, aby nestékala.
-
Vršek dortíků natřeme opatrně polevou, dozdobíme sekanými pistáciemi a necháme zaschnout.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů