Pistáciové dortíčky - LC

Sladce nesladce

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

Pistáciové dortíčky - LC

Určitě ten nejžádanější recept na nízkosacharidové cukroví tuto zimu ...

POKUD SE VÁM RECEPT LÍBÍ, TAK VÍCE TAKOVÝCH NAJDETE V NOVÉ KUCHAŘCE: https://www.sladcenesladce.cz/

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na těsto prohněteme. Pracujeme rychle, těsto bude lepit. Zabalíme ho do fólie a necháme odpočívat v lednici ideálně 2 hodiny.

  2. Troubu předehřejeme na 170 °C. Těsto vyválíme mezi dvěma pečicími papíry. Sloupneme horní papír, těsto na něj otočíme a poté sloupneme i druhý papír. Vykrajujeme kolečka a s pečicím papírem přeneseme na plech. Vložíme do trouby a pečeme 4 minuty. Necháme vychladnout.

  3. Mezitím si připravíme krém: smetanu zahřejeme v kastrůlku, přidáme aroma, pistácie a sladidlo. Ponorným mixérem několikrát přijedeme, aby byla směs co nejjemnější a krátce povaříme. Dáme vychladit.

    Změklé máslo utřeme do pěny a přidáváme postupně vychladlý základ. Krémem spojujeme vždy dvě kolečka k sobě, poté dáme vychladit do lednice.

  4. Nakonec si připravíme polevu: žloutek utřeme se sladidlem a pistáciovou pastou(můžeme nahradit zeleným potravinářským barvivem) na hustou polevu, bude to trvat asi 10 minut. Třeme vařečkou nebo v robotu s nástavcem na tření, aby se do polevy nedostaly vzduchové bublinky. Po kapkách vmícháme rum, poleva však nesmí být moc řídká, aby nestékala.

  5. Vršek dortíků natřeme opatrně polevou, dozdobíme sekanými pistáciemi a necháme zaschnout.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte