Piškotový dort Malakov bez pečení
Tenhle recept je zřejmě starý jako piškoty samy:) jedná se o recept naší prababičky. Je to bezesporu nejlepší, nejlehčí a nejsnadnější dort, co znám - a to vše bez pečení. Chybu s ním určitě neuděláte:) milují ho všichni:)
- 1h
- 16 porcí
- jednoduché
- Bez tepelné úpravy
- Dorty
- Evropská
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Párty pro děti
- Slavnostní tabule
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 16 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
piškoty | 750 g |
puding s příchutí vanilky, prášek | 2 kusy |
mléko polotučné 1,5% tuku | 1,1 litrů |
káva silná, hotový nápoj | 1 dl |
rum (originál tuzemský) | 0,5 dl |
ořechy vlašské | 200 g |
máslo čerstvé | 0,3 kusu |
smetana ke šlehání, šlehačka | 4 dl |
jahody | 300 g |
Postup přípravy
-
Z mléka a pudinkového prášku svaříme řidší pudink. V receptu není cukr - pudink není třeba doslazovat. Uvaříme si silnější kávu. Oboje necháme zchladnout. Ořechy nameleme. Necháme při pokojové teplotě změknout máslo. Zašleháme ho do zchladlého pudinku - tím vytvoříme jemný pudikový krém. Do vystydlé kávy přilijeme rum.
-
Do kulaté dortové formy klademe vrstvu piškotů. Piškoty zakapeme kávou. Pak pomažeme slabou vrstvou pudinkového krému. Posypeme mletými ořechy. Následují opět piškoty, krém, ořechy.... až jsou všechny suroviny použity. Dort v korpusu zakryjeme a hodně zatížíme - my používáme závaží o váze 6kg. Necháme zatížené rozležet.
-
Druhý den z dortu opatrně odstraníme formu. Ušleháme šlehačku a dort potřeme. Ozdobíme ovocem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů