Piškotový dort Malakov bez pečení

Jídelní plán

Tenhle recept je zřejmě starý jako piškoty samy:) jedná se o recept naší prababičky. Je to bezesporu nejlepší, nejlehčí a nejsnadnější dort, co znám - a to vše bez pečení. Chybu s ním určitě neuděláte:) milují ho všichni:)

Piškotový dort Malakov bez pečení

Suroviny pro 16 osob

Čeho Kolik
piškoty 750 g
puding s příchutí vanilky, prášek 2 kusy
mléko polotučné 1,5% tuku 1,1 litrů
káva silná, hotový nápoj 1 dl
rum (originál tuzemský) 0,5 dl
ořechy vlašské 200 g
máslo čerstvé 0,3 kusu
smetana ke šlehání, šlehačka 4 dl
jahody 300 g

Postup přípravy

  1. Z mléka a pudinkového prášku svaříme řidší pudink. V receptu není cukr - pudink není třeba doslazovat. Uvaříme si silnější kávu. Oboje necháme zchladnout. Ořechy nameleme. Necháme při pokojové teplotě změknout máslo. Zašleháme ho do zchladlého pudinku - tím vytvoříme jemný pudikový krém. Do vystydlé kávy přilijeme rum.

  2. Do kulaté dortové formy klademe vrstvu piškotů. Piškoty zakapeme kávou. Pak pomažeme slabou vrstvou pudinkového krému. Posypeme mletými ořechy. Následují opět piškoty, krém, ořechy.... až jsou všechny suroviny použity. Dort v korpusu zakryjeme a hodně zatížíme - my používáme závaží o váze 6kg. Necháme zatížené rozležet.

  3. Druhý den z dortu opatrně odstraníme formu. Ušleháme šlehačku a dort potřeme. Ozdobíme ovocem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů