Velikonoční beránek je neodmyslitelnou součástí Velikonoc. Tohoto nízkosacharidového beránka ocení opravdu každý strávník, i když zrovna není zarputilý "nízkosacharidář". :-)
Pro více receptů a inspirace sledujte instagram naší čtenářky: anetschneiderova
- 30m
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
130 g |
130 g |
130 g |
130 g |
5 kusů |
5 kusů |
230 g |
230 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Bílky a žloutky oddělíte a bílky vyšleháte. Žloutky smícháte s moukou, práškem do pečiva, rozehřátým máslem, citronovou šťávou a extraktem a sladidlem případně a poté postupně smícháte s bílky. Pečete na 180 stupňů cca 20 minut. Poté ještě chvíli necháte v rozehřáté troubě.
-
Vyndáte a necháte vychladnout. Vyklopíte a ozdobíte - já udělala očička a ouška jen pomazanou čokoládou a “pocukrovala” rozemletým xylitolem.
Makronutrienty
17%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 903 kJ | 1 284 kJ |
Kalorická hodnota | 455 kcal | 307 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,3 g
1,74 g |
7,6 g
1,17 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,13 SVJ | 0,76 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
42,4 g
17,9 g |
28,6 g
12,1 g |
Bílkoviny | 10,7 g | 7,2 g |
Sůl | 0,254 g | 0,171 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů