- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
300 g |
300 g |
100 g |
100 g |
Náplň | |
100 g |
100 g |
Navrch | |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
všetko dávam od oka, uvarené a vychladnuté zemiaky, postrúham najemno a pridávam polohrubú múku, pokiaľ nevznikne nelepivé cesto (nesolím, lebo zemiaky som varila v osolenej vode) cesto si rozvaľkám, a vykrojím koliečka, ktoré plním slivkovým lekvárom.
-
Dám variť, keď vyplávajú pirohy na povrch, opatrne vyberiem a premyjem vo vlažnej vode, polejem roztopeným maslom a posypem orechami alebo makom.
Makronutrienty
79%
8%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 901 kJ | 2 460 kJ |
Kalorická hodnota | 215 kcal | 588 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
36,7 g
5,57 g |
100 g
15,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,67 SVJ | 10 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,17 g
1,88 g |
16,8 g
5,14 g |
Bílkoviny | 3,68 g | 10 g |
Sůl | 0,003 g | 0,008 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů