PIROHY S BRYNDZOU
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
brambory vařené ve slupce | 150 g |
sůl | 0,5 lžičky |
máslo čerstvé | 50 g |
brynza, měkký ovčí sýr | 250 g |
pažitka nať čerstvá | 1 hrst |
zakysaná smetana | 1 lžíce |
brambory vařené ve slupce | 450 g |
hrubá mouka pšeničná | 200 g |
vejce slepičí střední, m | 1 kus |
máslo čerstvé | 50 g |
slanina anglická | 200 g |
cibulka jarní, sečka | 2 kusy |
zakysaná smetana | 200 g |
máslo čerstvé | 50 g |
Postup přípravy
-
Zemiaky uvaríme v šupke a po uvarení ošúpeme. Na plnku odoberieme 150 g. Odobraté zemiaky nastrúhame, primiešame 50 g masla a trochu soli. Pridáme bryndzu, nasekanú pažítku a 1 PL kyslej smotany. Dôkladne premiešame a plnku odložíme bokom.
-
Zvyšné zemiaky (450g) nastrúhame, osolíme, pridáme vajce, múku a vypracujeme cesto. Cesto vyvaľkáme a vykrojíme z neho kolieska. Na každé koliesko dáme trochu plnky, preložíme a okraje pritlačíme vidličkou.
-
Pirohy uvaríme v osolenej vriacej vode a zatiaľ si opražíme slaninku. Hotové pirohy dochutíme opraženou slaninkou, nadrobno nasekanou jarnou cibuľkou a podávame s kyslou smotanou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů