PIROHY S BRYNDZOU

MIMA

PIROHY S BRYNDZOU

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
brambory vařené ve slupce 150 g
sůl 0,5 lžičky
máslo čerstvé 50 g
brynza, měkký ovčí sýr 250 g
pažitka nať čerstvá 1 hrst
zakysaná smetana 1 lžíce
brambory vařené ve slupce 450 g
hrubá mouka pšeničná 200 g
vejce slepičí střední, m 1 kus
máslo čerstvé 50 g
slanina anglická 200 g
cibulka jarní, sečka 2 kusy
zakysaná smetana 200 g
máslo čerstvé 50 g

Postup přípravy

  1. Zemiaky uvaríme v šupke a po uvarení ošúpeme. Na plnku odoberieme 150 g. Odobraté zemiaky nastrúhame, primiešame 50 g masla a trochu soli. Pridáme bryndzu, nasekanú pažítku a 1 PL kyslej smotany. Dôkladne premiešame a plnku odložíme bokom.

  2. Zvyšné zemiaky (450g) nastrúhame, osolíme, pridáme vajce, múku a vypracujeme cesto. Cesto vyvaľkáme a vykrojíme z neho kolieska. Na každé koliesko dáme trochu plnky, preložíme a okraje pritlačíme vidličkou.

  3. Pirohy uvaríme v osolenej vriacej vode a zatiaľ si opražíme slaninku. Hotové pirohy dochutíme opraženou slaninkou, nadrobno nasekanou jarnou cibuľkou a podávame s kyslou smotanou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů