Pikantní vepřová směs
Dá se použít jako hlavní jídlo, anebo taky třeba klidně na topinky ;)
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová krkovice bez kosti | 500 g |
jablka | 1 kus |
červená paprika | 1 kus |
pórek | 0,5 kusu |
česnek stroužky | 5 kusů |
cibulka jarní, sečka | 10 kusů |
rajský protlak | 2 lžíce |
rajčata sterilovaná | 300 g |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
chilli omáčka sladká | 1 lžička |
chilli mleté - kajenský pepř | 1 g |
sojová omáčka | 1 lžíce |
pepř černý mletý | 1 špetka |
sůl | 1 lžička |
olivový olej | 3 lžíce |
Postup přípravy
-
Do hlubší pánve nebo kastrolu dáme trochu oleje a na něm zprudka opečeme maso nakrájené na malé kousky. Osolíme, přidáme nakrájenou chilli papričku, papriku nakrájenou na kousky, česnek na plátky a pórek na kolečka nebo půlkolečka. Dusíme 5-10 minut.
-
Pak přidáme na kostky nakrájené jablko, nakrájenou jarní cibulku, rajčata z konzervy, protlak a chilli omáčku. Podle potřeby zředíme vodou a dusíme doměkka. Dochutíme sójovou omáčkou a oběma pepři. Kdo jak má rád ostré.
-
Vhodná je k tomu třeba rýže nebo těstoviny, topinka, já jsem chtěla současně zkusit nově brambory, tak proto tato kombinace, která nám chutnala taky.
-
https://celaja.webnode.cz/l/brambory-pecene-s-fenyklem/
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů