Dá se použít jako hlavní jídlo, anebo taky třeba klidně na topinky ;)
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
500 g |
500 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
5 kusů |
5 kusů |
10 kusů |
10 kusů |
2 lžíce |
2 lžíce |
300 g |
300 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
1 g |
1 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
3 lžíce |
3 lžíce |
Postup přípravy
-
Do hlubší pánve nebo kastrolu dáme trochu oleje a na něm zprudka opečeme maso nakrájené na malé kousky. Osolíme, přidáme nakrájenou chilli papričku, papriku nakrájenou na kousky, česnek na plátky a pórek na kolečka nebo půlkolečka. Dusíme 5-10 minut.
-
Pak přidáme na kostky nakrájené jablko, nakrájenou jarní cibulku, rajčata z konzervy, protlak a chilli omáčku. Podle potřeby zředíme vodou a dusíme doměkka. Dochutíme sójovou omáčkou a oběma pepři. Kdo jak má rád ostré.
-
Vhodná je k tomu třeba rýže nebo těstoviny, topinka, já jsem chtěla současně zkusit nově brambory, tak proto tato kombinace, která nám chutnala taky.
-
https://celaja.webnode.cz/l/brambory-pecene-s-fenyklem/
Makronutrienty
24%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 570 kJ | 2 299 kJ |
Kalorická hodnota | 136 kcal | 549 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,2 g
1,13 g |
21 g
4,56 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,52 SVJ | 2,1 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,7 g
9,79 g |
43,3 g
39,5 g |
Bílkoviny | 5,58 g | 22,5 g |
Sůl | 0,644 g | 2,6 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů