- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
300 g |
300 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na kousky, přidáme koření a škrob, důkladně promícháme a necháme v chladu odležet alespoň 0,5 hodiny.
-
Rozpálíme velkou nepřilnavou pánev. Nepoužíváme žádný olej ani tuk. Maso na ní rozprostřeme tak, aby každý se každý kousek dotýkal dna. Nesmí být ve vrstvě. Pečeme tak dlouho až maso dostane vespod zlatou barvu. Nesmíme při pečení míchat, jinak maso pustí šťávu a neudělá se do křupava. Když je maso dozlatova, opatrně otočíme, nemícháme a stejným způsobem pečeme i druhou stranu.
-
Když je maso opečené z obou stran, oddělujeme jednotlivé kousky od sebe měchačkou, a ještě chvilku opékáme, tentokrát při tom mícháme. Tím se nám opečou i kousky masa, které před tím neměly kontakt se dnem pánve.
-
Tip
Servírujeme se zeleninovým salátem, šťouchanými brambory, můžeme přidat i nějaký dip nebo omáčku.
Makronutrienty
11%
72%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 531 kJ | 834 kJ |
Kalorická hodnota | 127 kcal | 199 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,93 g
0,064 g |
4,6 g
0,101 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,293 SVJ | 0,46 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,12 g
1,04 g |
6,46 g
1,64 g |
Bílkoviny | 18,5 g | 29,1 g |
Sůl | 0,447 g | 0,702 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů