PIKANTNÍ KŘIDÉLKA S KEDLUBNOVÝMI HRANOLKAMI
I zdánlivě obyčejné jídlo si můžeme udělat neobyčejně, chutně a hlavně zdravě - zde nízkosacharidově (LC) Tento recept určitě stojí za vyzkoušení :)
- 45m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
máslo čerstvé | 50 g |
česnek stroužky | 6 kusů |
zázvor, čerstvý kořen | 1 lžíce |
rajský protlak | 50 g |
paprika sladká mletá | 1 lžička |
chilli sušené mleté | 1 lžička |
sojová omáčka | 3 lžíce |
sůl | 1 špetka |
kuřecí křídla | 400 g |
kedlubna | 1 kus |
olivový olej | 1 lžička |
sůl | 2 špetky |
Postup přípravy
-
Vše smícháme dohromady a do vzniklé marinády naložené křídla (já nakládala den předem). Pečeme na pečícím papíře na 180° zhruba 40 minut.
-
1 velkou kedlubnu rozkrojíme na půl a cca 15 minut povaříme do poloměkka. Nakrájíme na hranolky, pokapeme trochu olivovým olejem a pečeme v troubě na pečícím papíře do zlatava (na 190 °zhruba 20 minut). Po upečení osolíme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů