PIKANTNÍ KŘIDÉLKA S KEDLUBNOVÝMI HRANOLKAMI

lowfit_zuzi

I zdánlivě obyčejné jídlo si můžeme udělat neobyčejně, chutně a hlavně zdravě - zde nízkosacharidově (LC) Tento recept určitě stojí za vyzkoušení :)

PIKANTNÍ KŘIDÉLKA S KEDLUBNOVÝMI HRANOLKAMI

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
máslo čerstvé 50 g
česnek stroužky 6 kusů
zázvor, čerstvý kořen 1 lžíce
rajský protlak 50 g
paprika sladká mletá 1 lžička
chilli sušené mleté 1 lžička
sojová omáčka 3 lžíce
sůl 1 špetka
kuřecí křídla 400 g
kedlubna 1 kus
olivový olej 1 lžička
sůl 2 špetky

Postup přípravy

  1. Vše smícháme dohromady a do vzniklé marinády naložené křídla (já nakládala den předem). Pečeme na pečícím papíře na 180° zhruba 40 minut.

  2. 1 velkou kedlubnu rozkrojíme na půl a cca 15 minut povaříme do poloměkka. Nakrájíme na hranolky, pokapeme trochu olivovým olejem a pečeme v troubě na pečícím papíře do zlatava (na 190 °zhruba 20 minut). Po upečení osolíme.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů