Pikantní játra, květákové pyré LC
Kdo má rád játra? Já ano a tenhle recept miluju.
- 30m
- 3 porce
- jednoduché
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
játra vepřová | 500 g |
cibule | 1 kus |
rajský protlak | 1 lžíce |
sojová omáčka | 1 lžíce |
vepřové sádlo | 1 lžíce |
kmín drcený | 1 lžička |
chilli jalapeňos papričky | 1 kus |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
květák | 1 kus |
máslo čerstvé | 2 oříšky |
kurkuma mletá | 1 lžička |
muškátový ořech mletý | 1 špetka |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Na sádle orestujeme cibuli na proužky, k cibuli přihodíme nakrájená, očištěná játra. Necháme zatáhnout. Přidáme protlak, sójovku, kmín, chilli, necháme zasmahnout a podlijeme vodou. Pomalu je dusíme pod pokličkou. Mezitím si květák, obraný na růžičky, dáme vařit do osolené vody spolu s kurkumou. Jakmile jsou játra měkká, necháme vydusit vodu a dochutíme solí. Květák scedíme a rozmixujeme s máslem a dochutíme solí a oříškem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů