Pikantní játra, květákové pyré LC

Lucca

Kdo má rád játra? Já ano a tenhle recept miluju.

Pikantní játra, květákové pyré LC

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
játra vepřová 500 g
cibule 1 kus
rajský protlak 1 lžíce
sojová omáčka 1 lžíce
vepřové sádlo 1 lžíce
kmín drcený 1 lžička
chilli jalapeňos papričky 1 kus
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 1 špetka
květák 1 kus
máslo čerstvé 2 oříšky
kurkuma mletá 1 lžička
muškátový ořech mletý 1 špetka
sůl 1 lžička

Postup přípravy

  1. Na sádle orestujeme cibuli na proužky, k cibuli přihodíme nakrájená, očištěná játra. Necháme zatáhnout. Přidáme protlak, sójovku, kmín, chilli, necháme zasmahnout a podlijeme vodou. Pomalu je dusíme pod pokličkou. Mezitím si květák, obraný na růžičky, dáme vařit do osolené vody spolu s kurkumou. Jakmile jsou játra měkká, necháme vydusit vodu a dochutíme solí. Květák scedíme a rozmixujeme s máslem a dochutíme solí a oříškem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů