Je libo něco pikantního, třeba se bude hodit na volné dny...rybí saláty a chroupací tyčinky pro všechny. Bez lepku, případně i mléka a vajec. Více příprav rybích pokrmů najdete i v Radčiných kuchařkách bez lepku.....1,2
Jeden z našich „napravovacích“ salátů, které Vám udělají dobře nejen při ranní kocovině.
- 10m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
fazole červené ve slaném nálevu sterilované 400 g |
400 g |
sleďové prstýnky, závitky ochucené 200 g |
200 g |
1 kus |
1 kus |
3 kusy |
3 kusy |
100 g |
100 g |
Zálivka | |
3 lžíce |
3 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Cibulku a okurky nadrobno, ryby na kousky, vše promíchat.
Zalít připravenou zálivkou a nechat v lednici odležet.
Makronutrienty
41%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 554 kJ | 2 851 kJ |
Kalorická hodnota | 132 kcal | 681 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,01 g
2,28 g |
46,4 g
11,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,901 SVJ | 4,64 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,91 g
1,27 g |
40,7 g
6,55 g |
Bílkoviny | 5,17 g | 26,6 g |
Sůl | 0,856 g | 4,41 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů