Pikantní dýňový krém - LC
Ideální nízkosacharidový oběd či večeře na zahřátí v chladném podzimním počasí. Za recept děkujeme Ladě Michové :)
- 30m
- 4 porce
- jednoduché
- Americké
- Dušení
- Halloween
- Historické
- Mixér
- Obědy a večeře
- Orestování
- Polévky
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
olivový olej z pokrutin | 1 lžíce |
dýně Hokkaido | 1 kg |
cibule | 1 kus |
česnek stroužky | 1 kus |
koriandr mletý | 0,5 lžičky |
kmín mletý | 0,5 lžičky |
chilli jalapeňos papričky | 1 kus |
omáčka kari, curry | 10 g |
vývar zeleninový domácí | 1 litr |
smetana na vaření | 90 ml |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 3 špetky |
dýňová semínka | 4 lžičky |
Postup přípravy
-
Postup: na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, pak přidáme prolisovaný česnek, koriandr, kmín, chilli papričku, curry pastu a ještě krátce osmahneme. Přidáme dýni nakrájenou na kostky a zalijeme vývarem. Vaříme do změknutí, cca 15 - 20 minut.
-
Odstavíme z ohně a rozmixujeme tyčovým mixérem. Vmícháme smetanu a dochutíme dle potřeby solí, případně i pepřem. Vrátíme zpět na oheň a prohřejeme, ale už nevaříme. Ozdobíme smetanou a nasucho opraženými dýňovými semínky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů