Pikantní dýňový krém - LC

Ideální nízkosacharidový oběd či večeře na zahřátí v chladném podzimním počasí. Za recept děkujeme Ladě Michové :)

Pikantní dýňový krém - LC

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
olivový olej z pokrutin 1 lžíce
dýně Hokkaido 1 kg
cibule 1 kus
česnek stroužky 1 kus
koriandr mletý 0,5 lžičky
kmín mletý 0,5 lžičky
chilli jalapeňos papričky 1 kus
omáčka kari, curry 10 g
vývar zeleninový domácí 1 litr
smetana na vaření 90 ml
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 3 špetky
dýňová semínka 4 lžičky

Postup přípravy

  1. Postup: na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, pak přidáme prolisovaný česnek, koriandr, kmín, chilli papričku, curry pastu a ještě krátce osmahneme. Přidáme dýni nakrájenou na kostky a zalijeme vývarem. Vaříme do změknutí, cca 15 - 20 minut.

  2. Odstavíme z ohně a rozmixujeme tyčovým mixérem. Vmícháme smetanu a dochutíme dle potřeby solí, případně i pepřem. Vrátíme zpět na oheň a prohřejeme, ale už nevaříme. Ozdobíme smetanou a nasucho opraženými dýňovými semínky.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů