Ideální nízkosacharidový oběd či večeře na zahřátí v chladném podzimním počasí.
Za recept děkujeme Ladě Michové :)
- 30m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Krém | |
---|---|
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kg |
1 kg |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 kus |
1 kus |
10 g |
10 g |
1 litr |
1 litr |
90 ml |
90 ml |
1 lžička |
1 lžička |
3 špetky |
3 špetky |
4 lžičky |
4 lžičky |
Postup přípravy
-
Postup: na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, pak přidáme prolisovaný česnek, koriandr, kmín, chilli papričku, curry pastu a ještě krátce osmahneme. Přidáme dýni nakrájenou na kostky a zalijeme vývarem. Vaříme do změknutí, cca 15 - 20 minut.
-
Odstavíme z ohně a rozmixujeme tyčovým mixérem. Vmícháme smetanu a dochutíme dle potřeby solí, případně i pepřem. Vrátíme zpět na oheň a prohřejeme, ale už nevaříme.
Ozdobíme smetanou a nasucho opraženými dýňovými semínky.
Makronutrienty
59%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 172 kJ | 537 kJ |
Kalorická hodnota | 41 kcal | 128 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,97 g
2,2 g |
15,5 g
6,87 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,497 SVJ | 1,55 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,17 g
0,755 g |
6,79 g
2,36 g |
Bílkoviny | 1,23 g | 3,86 g |
Sůl | 0,574 g | 1,8 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů