Pikant krekry jednoduché a skvělé - bez lepku, mléka i vajec

Radka

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

Pikant krekry jednoduché a skvělé - bez lepku, mléka i vajec

Slané krekry a sušenky nejen na cyklo výlety... bez lepku, mléka a třeba i vajec. V odkazu naše tři stálice do baťůžků a krabiček.

Postup přípravy

  1. Troubu nahřejeme na horký vzduch na 175-180°C. V misce smícháme sypké části, přidáme studený tuk, mléko a ledovou vodu, rychle zpracujeme rukama těsto. vyvalujeme na podsypané ploše na co nejslabší plát - díky xantanu by to mělo jít fakt dobře, výška těsta cca 3 mm. Vykrajujeme drobné čtverečky. Propícháme vidličkou a klademe na vyložený plech. Můžeme postříkat slanou vodou a posypat ještě semínky či mákem (pak ale uberte sůl do těsta).

  2. Pečte na horký vzduch podle výkonu Vaší trouby cca 10 minut max. Do zlatavého zbarvení. Nechte vychladnout na mřížce. Podávejte samotné jako chroupání nebo dipům.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte