Pickles ze zelí a červené řepy
Kvašenou zeleninu (pickles) u nás jíme pravidelně a tady je další z našich jednoduchých receptů z červené řepy a zelí.
- 45m
- 2 porce
- středně obtížné
- Kvašení a nakládání
- Lchf, low carb
- Paleo
- Primal
- Rostlinný původ
- Saláty
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Whole30
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
hlávkové bílé zelí | 500 g |
červená řepa | 60 g |
sůl | 6 g |
Postup přípravy
-
Nakrájíme zelí na jemno a vložíme je do mísy. Pak přidáme na hrubo nastrouhanou červenou řepu. Přidáme sůl a vše promícháme. Při mícháni zeleninu promačkáváme. Necháme odležet půl hodinky, kdy zelí s řepou pustí šťávu.
-
Po půl hodině směs postupně vymačkáme a vložíme do hrnce na pickles. Celý obsah pak pořádně zmáčkneme. Zatížíme těžítkem a zalyjeme šťávou, která zbyla po vymačkání. Vše zakryjeme, navléknutím gumičky na píst zajistíme stálý tlak na zeleninu. Lze přidat so směsi i nastrouhaný křen. Množství nechám na vaší chuti. Takto připravený pickles umístíme na teplé místo (já ho položila v kuchyni k topení) a necháme 3 až 5 dní kvasit. V prvních 3 dnech se většinou nic neděje, až po třetím dnu nastává proces kvašení.
-
Pickles musí být stále ponořen ve šťávě. Nikdy nesmí vyschnout. Pokud chcete kyselejší verzi, proces kvašení prodlužte.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů